Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan kebabı, közde veya fırında pişen patlıcanların lezzetinin, baharatlı kıyma harcıyla buluştuğu nefis bir yöresel yemektir. Hem görsel sunumu hem de doyurucu tadıyla davet sofralarının vazgeçilmezidir. Şanlıurfa ve Gaziantep mutfağında sıkça yapılan bu kebap, pilav ve salata eşliğinde servis edildiğinde tam bir ziyafete dönüşür.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
35 görüntüleme
10.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 25 dk
Pişirme 45 dk
Porsiyon 6 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Patlıcanları Hazırlama:

3

Patlıcanları alacalı soyun ve 2-3 parmak kalınlığında dilimleyin.

5

Tuzlu suda 15 dakika bekletip acı suyunu çıkarın, kurulayın.

7

Kıyma Harcını Hazırlama:

9

Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları bir kapta yoğurun.

11

Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

13

Dizim Aşaması:

15

Fırın tepsisine veya şişlere, patlıcan ve köfte toplarını sırayla dizin.

17

Aralara dilimlenmiş domates ve biber ekleyin.

19

Sosun Hazırlanması:

21

Domates salçasını sıcak su ile açın, tuz ekleyin.

23

Sosu tepsideki kebabın üzerine gezdirin.

25

Pişirme:

27

Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

29

Pişirme sırasında patlıcanların kurumasını önlemek için ara ara tepsinin üzerine sos gezdirebilirsiniz.

31

Not: Geleneksel tat için odun ateşinde veya mangalda da pişirebilirsiniz.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 35
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 10.08.2025