Muzlu Magnolia Tarifi

Muzlu Magnolia Tarifi, ipeksi kreması, taze muz dilimleri ve pratik bisküvi tabanıyla son yılların en sevilen ve en çok yapılan tatlılarından biridir. Yapımı oldukça kolay olan bu lezzet, hem şık sunumuyla göz doldurur hem de hafif tadıyla yiyen herkesi kendine hayran bırakır. Özellikle kuplarda veya kaselerde porsiyonluk olarak hazırlandığında davet sofraları ve özel günler için harika bir alternatiftir. Bu tarifle, o meşhur pastanelerdeki lezzeti evinizin konforunda yakalayacaksınız.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
37 görüntüleme
10.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 0 dk
Porsiyon 6 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Pudingin Hazırlanışı: Tencereye süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu alın. Ocağın altını açmadan önce bir çırpıcı yardımıyla tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.

3

Pudingin Pişirilmesi: Karışımı ocağa alın ve orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Göz göz olup kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.

5

Soğutma ve Krema Ekleme: Ocaktan aldığınız sıcak pudingin üzerine vanilyayı ekleyip karıştırın. Pudingin üzerinin kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak tamamen soğumasını bekleyin. Tamamen soğuyan pudingin üzerine 1 paket soğuk sıvı kremayı ekleyin ve mikserle 3-4 dakika pürüzsüz ve ipeksi bir kıvam alana kadar çırpın.

7

Bisküvilerin Hazırlanışı: Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin. Rondonuz yoksa temiz bir poşetin içine koyup merdane yardımıyla ezerek de aynı sonucu alabilirsiniz.

9

Kupların Hazırlanışı: Servis yapacağınız kup veya kaselerin en altına bir miktar bisküvi kırıntısı koyun. Kenarlarına ince dilimlenmiş muzları dizin.

11

Birleştirme: Muzların üzerine kremadan bir kat dökün. Kremanın üzerine tekrar bisküvi kırıntısı serpin. Bu işlemi kuplarınız dolana kadar bir kat krema, bir kat bisküvi şeklinde tekrarlayın. En üste bisküvi kırıntısı gelmesine özen gösterin.

13

Hazırladığınız magnoliaları buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini muz dilimleri veya bisküvi kırıntılarıyla süsleyerek soğuk servis yapın. Afiyet olsun!

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 37
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 10.08.2025