Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi, Türk mutfağının en çok tercih edilen, besleyici ve lezzetli çorbalarından biridir. İster süzme ister taneli hazırlayın, sıcak bir kase mercimek çorbası, hem içinizi ısıtacak hem de sofralarınıza sağlık katacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
27 görüntüleme
14.08.2025

Tarif Bilgileri

Hazırlık 10 dk
Pişirme 30 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Hazırlık: Kırmızı mercimeği iyice yıkayın ve süzün. Soğan, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.

3

Pişirme: Bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın. Tereyağı eriyince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

5

Yıkanmış mercimeği de tencereye ekleyip 1 dakika kadar karıştırın. Üzerine sıcak suyu veya et suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin.

7

Tencerenin kapağını kapatın ve sebzelerle mercimekler tamamen yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

9

Pürüzsüz Kıvam: Pişen çorbayı el blenderı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. (Blenderınız yoksa bu adımı atlayıp taneli bırakabilirsiniz.)

11

Sosu Hazırlama: Ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritin. Ocağın altını kapatıp nane ve pul biberi ekleyip karıştırın. (Baharatları yakmamaya dikkat edin.)

13

Servis: Pişmiş çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek dökün ve sıcak servis yapın. Yanında taze limon dilimleri ile lezzeti tamamlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 27
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 14.08.2025