Çiğ Köfte Tarifi

Çiğ Köfte Tarifi, Türk mutfağının en çok sevilen ve özgün lezzetlerinden biridir. İnce bulgur, baharatlar, salça ve taze otların uzun yoğrulma süreciyle harmanlanmasıyla ortaya çıkan bu tarif, etsiz haliyle de yoğun lezzeti ve benzersiz dokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
39 görüntüleme
14.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 0 dk
Pişirme 0 dk
Porsiyon 1 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Bulgurun Şişmesi: Geniş bir yoğurma kabına (tercihen çiğ köfte tepsisi) bulguru alın. Üzerine domates ve biber salçasını, baharatları ve kaynar suyu ekleyin. Hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Tepsiyi streç filmle kapatıp bulgurların şişmesi için 15-20 dakika bekletin.

3

Yoğurma: Şişen bulgurlu karışıma rendelenmiş kuru soğanı, sarımsağı ve sıvı yağı ekleyin. Hamur macun kıvamına gelene kadar elinizle yoğurmaya başlayın. Bu aşama yaklaşık 15-20 dakika sürebilir. Hamurun iyice özdeşleşmesi lezzetini artıracaktır.

5

Yoğurma işlemine devam ederken hamur sertleşmeye başladığında, azar azar sıcak su ekleyerek yoğurmaya devam edin.

7

Son Malzemeleri Ekleme: Hamur istenen yumuşak kıvama geldiğinde (avuç içinde sıktığınızda dağılmadan şekil alıyorsa kıvamı tamam demektir), ince kıyılmış taze soğanları, maydanozu ve nar ekşisini ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar yaklaşık 5-10 dakika daha yoğurun.

9

Şekil Verme ve Servis: Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde sıkarak klasik çiğ köfte şeklini verin.

11

Servis tabağını marul yapraklarıyla süsleyin ve çiğ köfteleri üzerine dizin. Yanında bol limon dilimi ve lavaş ile hemen servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 39
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 14.08.2025